RackingLog polcrendszert a gépkölcsönző vállalkozásnak (is)

Mikor édesapám úgy határozott, hogy gépkölcsönző vállalkozást indít, bevallom őszintén, az egész család teljesen hülyének nézte. Vannak olyan ötletek, amelyek alapból hamvába holt elképzelésnek tűnnek indulások pontján, mint… nem is tudom, a használt erotikus játék kereskedés, és egy gépkölcsönző pontosan ugyanilyennek tűnt.

Édesapa azonban évekig dolgozott mesteremberként, ő egy igazi zseni, ha kétkezi munkáról van szó, lakatos is volt, alapból az a végzettsége, viszont egy víz-gáz szerelői képzést is elvégzett, és otthon villanyszereléssel is foglalkozott, bár azt sosem hivatalosan, és emiatt csak a szűk családi körnek, de kifejezetten jó szakembernek bizonyult ebben is. Azt mondta, rengetegszer előfordult, hogy a szomszédok, ismerősök tőle kértek kölcsön gépeket. És manapság bizony gyakran az is megtörtént, hogy a szomszéd vagy az ismerős ismerőse kért tőle kölcsön valami gépet. Országunkban egyre kevesebb a szakember, aki különböző, nagyon specifikus géppel dolgozik, tehát van neki ilyen felszerelése, ezért egyre nehezebb ezekhez hozzájutni – már abban az értelemben, hogy csak egy kölcsönkérés erejére. Értelemszerűen az ember nem szívesen vesz meg egy körfűrészt, amiből, ha jó minőségűt szeretnél, elég rendesen rá kell költeni, aztán jó esetben egyszer vagy kétszer használod. Aztán, mire másodszor elővennéd, már valami baja van.

A gépek tárolása szintén bonyolult, sokaknak, főleg panelben, nem is lenne lehetőségük arra, hogy ezeket a gépeket tárolják. A spájzba nem fér, a pincében – ha van – az ember tök más dolgokat tart.

Egyébként sem akartuk a kedvét szegni, szóval végül mindenki rábólintott, indítsa csak el a vállalkozást, ha szeretné. Egyébként meg tényleg elég meggyőzőek voltak az érvei.

Több szempontból is nagyon határozottan állt hozzá a dologhoz. Először is készített egy listát, hogy milyen gépeket kell beszerezni. Ezután kiürítette a garázst, majd kibővítette, hogy minden beférjen. Amiben még teljesen biztos volt, hogy RackingLog polcrendszert szeretne.

Onnan tudtuk, hogy a RackingLog polcrendszer egy nagyon jó döntés lesz, hogy mikor ami családi házunk rendeztük be, a pince kialakításánál a RackingLogtól rendeltünk salgó polcrendszert. Ez már jó pár évvel ezelőtt történt, és azóta se volt semmi panaszunk. Ráadásul nemcsak forgalmazza a Rackinglog a polcrendszereket, hanem helyszíni felmérést is végeznek, amennyire csak lehetséges egy polcrendszer személyre szabása, náluk meg lehet oldani, aztán a telepítést is elvégzik ők.

A weboldalukon kértünk is egy árajánlatot azonnal, amint ki volt alakítva teljesen a helyiség, amit a raktárnak képzelt el az apukám. Értelemszerűen nem kaptuk meg azonnal az árajánlatot, hanem, ahogy mondtam, először kiszállt a helyszínre egy szakemberük, aki alaposan felmérte a berendezni kívánt helyiséget, aztán átbeszélte édesapámmal a dolgokat, hogy pontosan mit, hogy és hová szeretne. Ezután elkezdték a tervezést, majd csak mikor azzal megvoltak, akkor kaptunk árajánlatot, amire kérdés nélkül bólintottunk rá.

Ezután nekünk már csak annyi dolgunk volt, hogy a megbeszélt időpontban vártuk a szakembereket, aki a RackingLog polcrendszert telepíteni fogja. Édesapám eközben bevásárolni is elkezdett, természetesen először a kisebb gépekkel kezdte, hiszen ezeket volt a legegyszerűbb tárolni a még teljesen üres garázsban, és tudta, hogy útban sem lesznek, mikor majd jönnek a szakemberek a polcrendszerrel. Ha meg igen, akkor semmibe sem kerül azt a néhány dobozt átvinni a nappaliba arra a rövid időre, míg a munkálatokat befejezik.

Természetesen ezúttal is nagyon elégedett volt mindenki a szolgálatással.

Miután a hivatalos köröket is lefutotta, és működőképes volt a vállalkozás, elkezdtünk hirdetni. Csodák csodájára… működött. Sőt, egyre jobban fellendült a dolog, számomra meglepően sokan vették igénybe a szolgáltatást és kölcsönöztek gépeket apukámtól. Azóta már sokkal több gép is van, mint amennyivel anno indult, és jelenleg is tervez apu három új kisebb gépet beszerezni.