A fürdőszobámban nagy hiányosság volt

Marival, a legjobb barátnőmmel egy gépkölcsönzőben ismerkedtünk meg, már több mint tíz évvel ezelőtt. A barátságunk évfordulóját minden évben megünnepeljük, nálunk ez már hagyományossá vált. Az idei évben sajnos nem tudtunk a napján ünnepelni, ugyanis Mari akkor épp külföldön járt. De persze, szombaton, amint hazaért egyből bepótoltuk.

A barátnőmnek nagyon jó az érzéke a lakásberendezések terén, ezért mindig rá hallgatok ezen a téren. Így a szombati megjegyzése is megmaradt a fejemben, miszerint érdemes lenne a fürdőszobámba beszereznem egy szőnyeget. Mari szerint egy stílusos szőnyeg feldobná a helyiség hangulatát, valamint sokkal biztonságosabbá, csúszásmentessé válna a burkolat.

http://furdoszobaotletek.hu/a-furdoszoba-szonyeg-lenne-a-furdo-egyik-ekkove.html

Több éve élünk már ebben a lakásban, de nem fordult még meg egyszer sem a fejemben, hogy szőnyeget kellene vennem a fürdőbe, egyáltalán nem éreztem a hiányát. Mari megjegyzése után azonban már én is olyan üresnek, hidegnek éreztem a helyiséget. Ezt a barátnőm tovább erősítette, amikor elküldte nekem a http://furdoszobaotletek.hu/a-furdoszoba-szonyeg-lenne-a-furdo-egyik-ekkove.html linket.

A furdoszobaotletek.hu internetes oldalon egy terjedelmes cikket írtak arról, hogy milyen nagy szükség van a fürdőben egy szőnyegre, amelynek persze a típusa sem mindegy. A szerzők a választáshoz számos tanácsot is adtak, amellyel segítik a laikusok vásárlását.

A fürdőszobába érdemes nem túlságosan nagyméretű szőnyeget választani, hiszen kissé más a rendeltetése, mint például a nappaliban található szőnyegnek. Színben érdemes azt keresni, ami passzol a fürdőhöz, ugyanis ennek a helyiségnek a hangulata is lényeges. Jó, ha kifejezetten vastag a szőnyeg, mivel az is lényeges, hogy meleg legyen és ne a hideg padlót érezzük, attól könnyen felfázhatunk.

A szőnyeg anyagára is fontos figyelni a vásárlás közben, hiszen egy finom puha szőnyeg kellemes érzetet képes biztosítani, amikor fürdés előtt vagy után, készülődés közben rálépünk. Egy jó szőnyeg anyagának bőrbarátnak is kell lennie. Fontos, hogy a szőnyeg ne okozzon allergiás reakciókat, ugyanis a legtöbbet mezítláb tartózkodunk rajta. A weboldal szerzői szerint közkedveltek a pamutból készült szőnyegek, mivel kifejezetten jó a nedvszívó képességük, ráadásul a tapintásuk is igazán kellemes, allergiát sem okoznak és lehet mosógépben is mosni őket, akár magas hőfokon is. A természetes alapanyagú fürdőszoba szőnyegeknek számos előnyük van: hipoallergének, a nedvszívó képességük nagyon jó, szagtalanok és antibakteriálisok, nem gyűrődnek, tartják a formájukat, selymes a tapintásuk, illetve a színüket is sokáig megőrzik.

A kényelmi és esztétikai funkciók mellett nyilvánvalóan az is fontos, hogy a szőnyeg praktikus legyen. Emiatt rendkívül fontos a jó nedvszívó képesség és a csúszásgátló hátlap. Ezáltal elkerülhetővé válnak a kellemetlen nedves tapicskolások, illetve a hatalmas esések. A férjem néhány hónappal ezelőtt sajnos leesett, amikor kiszállt a fürdőkádból. Nem is értem, hogy akkor hogyan nem jutott eszembe, hogy szőnyeget kellene vásárolnom.  

Örülök, hogy Mari barátnőm felhívta a figyelmemet a fürdőszoba szőnyeg hiányára. Az olvasottak tudatában, úgy gondolom, hogy sokkal kellemesebb és biztonságosabb lesz a fürdőszobám a szőnyegnek köszönhetően. Ha nektek is szükségetek van néhány jó tanácsra, ajánlom nektek, hogy kattintsatok rá a következő linkre: http://furdoszobaotletek.hu/a-furdoszoba-szonyeg-lenne-a-furdo-egyik-ekkove.html.