A munkálatokból már nekem is sikerült kivennem a részem

A szüleim az utóbbi időben rengeteg átalakítást végeztek a házukon, valamint az udvarukon. Építettek még egy szobát, a konyhájukat teljesen felújították, az udvart átalakították, sokkal modernebbé tették. Gyakran hazamegyek nekik segíteni, de úgy érzem, hogy inkább teher vagyok, mint segítség, hiszen nem igazán vagyok otthon ezekben az építkezési munkálatokban.

A hétvégén is hazamentem, hogy segítsek nekik. Megkértek, hogy az interneten kölcsönözzek egy hegesztőgépet. Örültem, hogy végre találtak nekem egy olyan feladatot, amit el tudok végezni és tökéletesen végre is tudom hajtani.

A hegesztés nem az én terepem, így a gép megérkezése után nem igazán tudtam mit tenni. De nagy örömömre hamar ismét munkához kellett lássak, ugyanis elfogyott a gáz, így nem lehetett tovább hegeszteni. Megkértek, hogy a co2 palack rendelését bonyolítsam le. Rövid időn belül, néhány másodperc alatt felnyitottam a laptopomat, siettem, hogy ne kelljen sokáig várakozzanak a hegesztőfiúknak. Szerencsére néhány perc után rátaláltam a gazpalackfutar.com internetes oldalra, ahonnan nagyon könnyű volt megvásárolni a co2 palackot.

A weboldalról megtudtam, hogy a szén-dioxid gázt az élelmiszeripari felhasználás mellett a mélyhűtésre is gyakran alkalmazzák, valamint a hegesztéshez és a sör csapolásához is szükséges. A PB gáz mellett ez is egy népszerű gázfajta, amit sokan rendelnek, de szerencsére volt készleten.

A co2 palackot a gázpalackfutár ki is szállítja a kért helyszínre. Nem szállítanak az egész országban, csupán Budapestre és a 20 km-es vonzáskörzetébe, de a szüleim ezen a távolságon belül laknak, szóval számunkra tökéletes ez a cég. A gazpalackfutar.com weboldalról nagyon kedvező áron lehet megvásárolni a szén-dioxid gázt. Az 5 kg-os, 7 literes űrtartalomú palack mindössze 8.000 forintba kerül. Ez az összeg bruttóban értendő, valamint magában foglalja a kiszállítás költségét is. A hegesztéshez az 5 kg-os palackra van szükség, de persze nagyobb kiszerelében is vásárolható az említett cégnél. Van még 10, 20, 30 és 37 kg-os kiszerelésben is a CO2 gázpalack, tehát választék van bőven. A megrendelésnél figyelni kell arra, hogy otthon milyen méretű a palack, ugyanis ugyanolyat érdemes venni.

Miután elhatároztam magam a cég mellett, felhívtam őket és néhány perc alatt megbeszéltük, hogy mire van szükségem. Nagyon hamar kiszállították, nem kellett sokat várnunk. Ha ezután gázpalackra lesz szükségünk, biztos, hogy ettől a cégtől fogjuk megrendelni.