Ne kölcsönözz gépet duguláselhárításhoz, van jobb megoldás

Bizonyos háztartási események nagyon hamar és nagyon kellemetlenül tudják meglepni az embert, ilyen például egy makacs dugulás. Amikor szólt a feleségem, hogy a kád teljesen eldugult, vagy legalább is nagyon lassan hajlandó csak lefolyni, akkor ugyancsak bosszankodtam a dolgon. Próbáltam megpumpálni, de nem sokat segített. Mivel nem vagyok a vegyszerek nagy híve, így már azon is elgondolkodtam, hogy felkeresek egy gépkölcsönzőt, és kibérelek egy nagynyomású pumpát, ám az asszonykám szólt, hogy van más megoldás is, nem megoldhatatlan a gyors és szakszerű duguláselhárítás Dunakeszi városában sem. Van ugyanis egy olyan víz-, gáz- és fűtésszerelő cég, amelyik Budapesten és egész Pest megyében házhoz megy, óriási a tapasztalatuk és a szakmai felkészültségük, és ha vészhelyzet áll elő, akkor akár egy pár órán belül is a helyszínre tudnak érni.

A bosszankodásom közepette a feleségem az orrom alá dugta a telefonját, amin a vizgazfutesszerelo24.hu oldala volt megnyitva, és hozzátette: csak két szóra kellett rákeresnie, nevezetesen “duguláselhárítás dunakeszi”, és máris itt volt a találat. Megjegyezte, hogy inkább hívjuk őket a dühöngés és a felesleges pénzszórás helyett. Ebben tökéletesen egyetértettem vele. Leültem hát, és megnéztem, mit írnak az oldalon a duguláselhárításról. Még jó is, hogy nem folytattam az ámokfutást, ugyanis, mint megtudtam, bizonyos vegyszerek akár annyira meg is köthetik a dugulást, hogy azt utána már csak kivágni lehet a csőrendszerből. Ehhez pedig finoman szólva nem lett volna kedvem. A házi csőgörényezés sem egy nyerő ötlet, mert bár lehet vele eredményeket elérni, ám ha a spirál beleszorul a csővezetékbe, és nem sikerül visszatekerni, akkor megint csak a bontás és a darabolás marad.

Megtudtam azt is a vizgazfutesszerelo24.hu oldaláról, hogy az ügyfélszolgálatuk a nap bármely szakában hívható, hiszen ha vészhelyzet van, és SOS segítségre van szükség, akkor is lehet rájuk számítani. Mivel ez azért nem volt akkora tragédia, bár azért olyan kicsi sem, így még ott és akkor felhívtam a megadott számot. Megbeszéltem a telefont felvevő kollégával, hogy mi a baj, és mikorra tudnak a leghamarabb kijönni megnézni. Szerencsére elég jól el tudtam nekik mondani, mi is a bajom, így már egyből olyan felszereléssel érkeznek, amivel valószínűleg tudnak a bajunkon segíteni. Valószínűleg másoknál is van duguláselhárítás Dunakeszi vonzáskörzetében, de azok alapján, amit olvastam, velük jártam a lehető legjobban.

Sokan hirdetik magukat ugyanis duguláselhárító szakemberként, de a vuzgazfutesszerelo24.hu oldaláról megtudtam, hogy ezek többsége kókler, és alig csinálnak valamit a borsos munkadíjért cserébe. Sőt, sokszor még nagyobb bajt okoznak, mint amekkora eleve volt. Így már csak meg kellett várnunk, hogy a szakképzett és tapasztalt szakember megérkezzen a megfelelő eszközzel, és elhárítsa a kádunk lefolyójában a dugulást. Ahogy azt a diszpécserrel egyeztettük, adott napon abban a tájban telefonált is az ember, hogy itt van, megérkezett. Látszik, hogy mi mindent jelent a szakértelem, ugyanis egy órát se vett igénybe a művelet, és a magas nyomású pumpa segítségével megoldotta a szorult helyzetet. Tökéletesen meg voltam elégedve az eredménnyel, úgy lefolyt a víz, mint nagyon régen azelőtt.

És mindezek mellett a munkadíj se volt kifejezetten magas, teljesen arányos fizetséget kért a munkáért. Figyelembe véve, hogy pontos és alapos volt, és nem kellett rá heteket várnom, minden forintot megért, amit ráköltöttük. És itt jön a tanulság: a feleségemmel megegyeztünk, hogy mostantól minden használatkor betesszük a szűrőt a lefolyónyílásba, hogy ha ezzel megakadályozni nem is tudjuk az eset megismétlődését, de mindenképpen tudunk vele lassítani a folyamaton. És ha ismét kialakulna a dugulás, akkor már tudjuk, kiknél a legjobb a duguláselhárítás Dunakeszi városában is!