Apósomnak segítek

A feleségem édesapja, Béla, az apósom, vidéken él, mi Pesten. Havonta egyszer vagy kétszer lemegyünk hozzá, mert egyedül él, de semmilyen módszerrel nem tudtuk rávenni, hogy felköltözzön hozzánk. Az utolsó alkalommal, amikor lent voltam Bélánál, vittem magammal egy motoros favágó gépet, amit kölcsönöztem. Mivel nekünk a városban nincs rá szükség, a mi házunkban nem volt ilyen gépünk, ezért kellett kölcsönöznöm. Az apósomnak meg szüksége volt rá, most, hogy egy-egy fája veszélyessé vált, meg kellett válnunk néhány ágtól, hogy ne a házra essen egy esetleges nagy viharban.

Ezzel az alkalommal, miközben a kertben dolgoztunk, beszélgettünk. Szóba jöttek olyan témák, amiből szinte biztosra tudtam, bele kell néznem egy-egy hivatalos ügyébe, papírjaiba. Nekem kissé kellemetlen lett volna kutakodni a dolgai között, ezért megkértem a feleségemet, Erzsit, hogy tegye meg nekem, nekünk.

Ilyen dolog volt például, hogy kezdtünk gyanakodni, Istvánnak nincsen biztosítása a házára. Eddig nem igazán láttunk bele a dolgaiba, de ezt rosszul tettük. Bélát ugyanis hidegen hagyják a hivatalos ügyek, viszont mi féltjük őt, és ha már nem költözik fel hozzánk, legalább annyit tegyünk meg, hogy kössünk egy biztosítást a házára. Azzal példálóztunk neki, hogy ha későn jövök, és előtte jött volna egy nagy vihar, a ház teteje beszakadhatott volna a széltől leszakadó faágak alatt, vagy a nagy szemű jégesőtől, és akkor mégis miből tudnánk a károkat kifizetni?

Ekkor elhallgatott, elgondolkodott, de végül azt mondta, nem fog ő a semmire fizetni havonta abból és kis összegből, amiből megél. Már öreg, nem kell semmi másra gondolnia, csak arra a napra, amit éppen él. Rendben, úgy voltunk vele, hogy nem erőszakolunk rá semmi olyasmit, amit nem szeretne, de azért szerettük volna meggyőzni. Például szóba hoztuk, hogy ha már a saját jövőjére nem gondol, gondoljon az unokájáéra, hiszen lehet, ők kapják majd egyszer meg a kis vidéki házat, tehát fontos, hogy biztosítva legyen, hogy ne hagyjuk, hogy az enyészeté legyen. Úgy látszott, ez hatott, ezért amikor hazaértünk, körbetelefonáltam az ismerőseim között, lakásbiztosítás vélemények után kutatva.

Hat különböző embert hívtam föl, a beszélgetések alatt sok összekötő cég szóba jött, kíváncsi voltam, nekik volt-e már dolguk valamelyikkel, és ha igen melyikkel és milyen tapasztalataik voltak. A véleményükre voltam kíváncsi a lakásbiztosítások kapcsán, illetve arra, hogy kiken keresztül kötötték meg, és nyilván arra, hogy melyik biztosítónál.

Különböző véleményekkel voltak, de abban mind egyetértettek, hogy igazunk van Erzsikével, minden képpen köttessünk biztosítást a házra az apósommal, ez így tarthatatlan, mondták. Maga a biztosító kérdése nem is volt annyira fontos, és sokan javasolták ugyanazt a biztosító céget, amelyiknél egyébként én is megkötöttem a lakásbiztosítást, az életbiztosítst.

Inkább azt nem tudtam, hol nézzek ennek utána, kinek kérjem a segítségét a biztosítás megkötésében. Mert nézegettem a neten, de annyi féle vélemény volt, és információ, hogy kezdett zúgni a fejem, és eszembe is jutott, hogy ez így nem jó, ez így veszélyes, nem tudhatom melyik vélemény referáns, valós. Ádám, az egyik haverom említett meg egy oldalt, amiről nagyon jó véleménnyel volt, állítása szerint ő is rajtuk keresztül kötötte meg lakásbiztosítását. Eléggé lelkesen mesélt a Pannon Safe munkatársainak felküszéltségéről, arról, hogy mindig elérhetők voltak, ha akadt egy kérdése, arra szinte azonnal választ kapott, ráadásul használható választ, nem csak időhúzó hablatyot.

Volt egy másik ismerősöm is, aki megemlítette nekem ezt a csapatot, ő nem dolgozott még velük, de jó véleményeket hallott róluk, úgyhogy legközelebb az ő segítségüket fogja kérni pénzügyekben, mondta.

Na, nekem se kellett több, beütöttem a keresőbe a Pannon Safe-t, és körülnéztem az oldalukon. Örömmel láttam először is, hogy van massenger felületük, amit nagyon hasznosnak találok, emlékszem, hogy amikor először tapasztaltam, hogy van ilyen, nem gondoltam, hogy működik és valódi ember fog nekem válaszolni, és nagyon meglepődtem, amikor így történt. Szóval ez jó első benyomás volt.

Rögtön az első menüfülük a “Miért mi”, hát én pont erre voltam kínácsi, úgyhogy rákattintottam, és elolvastam az ott találtakat. Volt egy szemléletes ábra arról, milyen arányban ajánlanák őket az eddigi partnereik. 1600 emberből 1491-en mondták azt, hogy véleményük szerint érdemes hozzájuk fordulni, és csak 86-an voltak azok, akik nem ajánlanák őket. Be kell látni, ez elég jó arány. Tovább haladtam, ahol további számokra bukkantam. Az eddig náluk biztosítást kötő emberek 92%-a újra náluk fogja megkötni biztosítását, ha arra szükségük lesz. Ezen emberek 98%-a elégedett volt a Pannon Safe-nél dolgozó munkatársak szakmai felkészültségével, 99%-uk elégedett volt a segítőkészségükkel is. Utóbbi vélemény fontos számomra, nem szeretek olyan emberekkel együtt dolgozni, akikről süt az unalom, a közöny. Az emberek 98%-a szerint elég gyorsak voltak, szintén 98%-uk mindig el tudta őket érni (a massenger funkció ajándéka!), ami szintén iszonyatosan fontos, hiszen bármikor felmerülhet egy új kérdés, amire az emberek szeretik minél hamarabb megkapni a választ, hiszen az egész élet felgyorsult, ez sem lehet kivétel ez alól. A velük dolgozó emberek 97 %-a elégedett a kapott szolgáltatás minőségével és 98 %-a a munkatársaik felkészültségével is.

Ezek az adatok nem hagytak kivetni valót maguk után. Lentebb megemlítik, hogy szinte mindegyik biztosítóval partnerkapcsolatban állnak, ami szintén jó, mert akkor valószínű köztük van az én általam preferált is, gondoltam. Később kiderült, hogy igazam lett, valóban dolgoznak velük.

Nem kellett már sok ahhoz, hogy meggyőzzenek a vélemények, hogy a Pannon Safe-fel kötjük meg apósom házára a biztosítást. Már csupán annyit tettem, hogy beírtam a keresőbe a cég nevét, és hogy lakásbiztosítás vélemények, és végigböngésztem, kinek, milyen tapasztalata volt velük. Itt sem kellett csalódnom, nagy átlagban azt mondták róluk, hogy gyorsak, precízek, megbízhatók. Értenek a szakmához és segítőkészek.

Nem kellett több nekem, megmutattam nejemnek is az oldalt, elmeséltem, ki mit mondott róla, és hogy hogyan segítenek megkötni édesapja házára a biztosítást, megcsináltuk az oldalon a kalkulációt, végül eldöntöttük, ez lesz, őket választjuk.

A lakásbiztosítás vélemények meggyőztek minket a céget illetően, innentől csakis rajtunk állt, hogy meg tudjuk-e győzni Bélát arról, szükséges a biztosítás megkötése. Ezért legközelebb, amikor lementünk (ezúttal sövényvágót kölcsönözve utaztunk le), szépen sorban felhoztuk Bélának az érveket (most, hogy frissen ovlastunk utána, meggyőzőbben tudtunk érvelni) amellett, hogy meg kell kötnie a biztosítást, kinyomtattunk neki egy-két dolgot a Pannon Safe-ről, hogy megmutassuk neki, mennyire egyszerű ez az egész, és igazán nem nagy összeg, de a fő érv újra az unoka volt.

Végül Béla belement a dolgoba, úgyhogy el is kezdtük az üzletkötést.