Gépkölcsönzés az inverter segítségével

A házfelújítás közepette nagyon hasznos, ha az ember igénybe tudja venni egy gépkölcsönző szolgáltatásait. Most először teszek ilyesmit, mert eddig nem nagyon volt szükségem drágább gépekre, amik nem voltak meg az ismeretségi körben valakinek. Egy barát vagy családtag biztosan ki tudott segíteni, ha barkácsolni támadt kedvem. De egy házfelújítás azért nagyobb munka, speciálisabb gépeket igényel.

Jól kitaláltam, hogy majd kölcsönzök gépeket, de nem számoltam azzal, hogy hétvégén általában zárva vannak a gépkölcsönzők is. Nagy nehezen találtam egyet, ami hétvégén is nyitva tart, de meglehetősen messze volt. Nem baj, gondoltam, bepattanok a kocsiba és már ott is leszek. Ez így is történt, de előtte megnéztem a GPS segítségével az útvonalat. Mivel nem voltam ismerős azon a környéken, ki is raktam a szélvédőre a célba vezetést, nehogy eltévedjek az úton.

Még a múltkor vásároltam invertert a GPS-hez és egyéb elektronikai eszközeimhez, hogy kompatibilisek legyenek az autóval. Egy inverter ugyanis az autó akkumulátorának egyenáramát átalakítja, hogy tudják használni az elektronikai eszközök is, például a telefon töltésére vagy a GPS működtetéséhez. Nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen hasznos kis találmány mennyi kényelmet tud adni a mindennapokban. Egy inverter nem túl feltűnő, kis ezüstszínű dobozka, de annál nagyobb szolgálatot tesz a mindennapi autókázás során. Én az interneten rendeltem egy elektronikai webáruházból; pár napos szállítási idővel hamar meg is jött a kis feszültségátalakító és már semmi akadálya nem volt, hogy az autóban, menet közben töltsem a telefonomat vagy csatlakoztassam a GPS-t, hogy semmiképpen ne merüljön le.

Nekem is segített az inverter, ugyanis elsőre, eltévedés nélkül megtaláltam a gépkölcsönzőt. Hazafelé tartottam már, amikor a rádióban pont egy autósbolt reklámja szólt, többek között feszültségátalakító invertert reklámoztak. Csodálkoztam, mert eddig nem hallottam ilyen reklámot a rádióban; de persze az is lehet, hogy csak nem figyeltem oda rá, amíg nem volt aktuális az életemben az inverter téma. Mindenesetre érdekes egybeesés.

Ha ez még nem lenne elég véletlen, a barátnőm tegnap kérdezett rá, hogy tudja-e tölteni a telefonját a kocsiban. Lelkesen elkezdtem neki magyarázni, hogy hogyan tudja tölteni az autó akkumulátora a telefont és milyen érdekes dolog is ez, de hamar letörte a lelkesedésemet és csak annyit mondott, hogy most akkor igen vagy nem? Sóhajtva mondtam neki, hogy igen, adja ide a telefonját. Hiába, nem mindenki értékeli az invertereket.