Gépkölcsönzés után beugrottam a gumishoz is

Most, hogy itt a tavasz, végre nekiállhatok a régóta tervezett felújításoknak. Több projekt is tolódott már egy ideje, de nincs több kifogás, meg kell őket csinálnom. Mivel nekem sajnos nincsen túl sok szerszámom és gépem itthon, ezért mindig gépkölcsönzőből szoktam beszerezni a szükséges munkagépeket. Azért szeretem ezt, mert így nem kell megvennem egy olyan gépet, amit amúgy évente egyszer használnék maximum, hanem csak kikölcsönzöm néhány napra vagy hétre, aztán visszaviszem, ha kész vagyok a munkával.

Most is így tettem, úgyhogy a kívánt gépeket kiválasztottam az interneten, majd vártam az értesítést, hogy mehetek értük. A gépkölcsönzős oldalon felugrott egy reklám, ami akciós téli gumi szetteket hirdetett. Először csak rápillantottam és be is akartam zárni, hogy mégis ki vesz tavasszal téli gumit, de aztán meggondoltam magam. Lassan le kell selejteznem a mostani téli gumi szettet és miért ne vehetném meg tavasszal az új gumikat? Nem lesz semmi bajuk nyáron a garázsban, télen pedig már nem kell újat vennem, csak felrakatni az új téli gumikat a kocsira. Ezt jól ki is gondoltam, de még nem rendeltem meg a téli gumikat, mert szeretek több boltban nézelődni, mielőtt veszek valamit. Úgyhogy az interneten szétnéztem téli gumi árak tekintetében, hogy hol mennyiért tudnám megvenni a nekem megfelelő szettet.

Rászántam egy órát és bár úgy éreztem, az összes létező gumis és autósbolt kínálatát összehasonlítottam, de nem találtam jobbat az első árnál. Amikor ezt nyugtáztam, hogy na akkor megveszem abban a boltban a téli gumikat, láttam a bolt adatainál, hogy a gépkölcsönző melletti utcában van. Gondoltam egy nagyot és nem vettem meg online a gumi szettet, hanem elhatároztam, hogy amikor megyek a gépekért, elhozom a gumikat is. Így legalább személyesen is tudok beszélgetni az eladókkal, mert kellene még egy-két autóápolási szer és a tanácsukat is ki akarom kérni az autóval kapcsolatosan.

Néhány napon belül jött is az értesítés a gépkölcsönzőből, hogy mehetek a megrendelt gépekért. Mivel nem nagy gépeket rendeltem, hanem csak kisebbeket, amik a felújítási munkálatok egy-egy szakaszához kellenek, el tudtam hozni őket kocsival. Hazafelé bementem a gumishoz is és milyen jól tettem, mert a téli gumi szett még olcsóbb volt a boltban, mint a honlapon. Ezen kívül nagyon jót beszélgettem a fiatal srácokkal, akik a boltban voltak és kaptam tőlük néhány autóápolási tippet is. Ezt szeretem, amikor ilyen jól össze tudom szervezni a dolgokat és egy fuvarral el tudok intézni mindent.